Bothnia Granit

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Om Företaget

Om Företaget

Bothnia Granit AB är den enda stenindustrin i norra Sverige. I Öjebyn utanför Piteå har vi en modern fabrik med tillgång till norrbottnisk natursten och kunnig personal.


Vår affärsidé

Vi producerar och säljer sten för hus- och markentreprenader, uteplatser, inredning, minnesplatser och gravvårdar av valfri natursten. Vår specialitet är gravyr, relif och nyskapande form där stenens naturliga egenskaper tas tillvara. Genom modern teknik har vi konkurrenskraftiga priser, även på legoarbeten.


Kunnande och tradition

I Öjebyn finns ett gediget hantverkskunnande. Här har vi huggit i sten i mansåldrar. Traditionen är gammal. För oss är sten ett levande material. Vi vårdar ett skapande hantverk som möter kundens önskemål.


Modern teknik och utrustning

Vi har investerat i nya, moderna maskiner. Vi hanterar block upp till en meters sågdjup, och har rationella maskiner för sågning, kapning, polering, gravyr och blästring.


Entreprenadsten

Vi är välkända som leverantörer av sten till husfasader, marksten på torg och uteplatser samt för våra lösningar när det gäller bord och sittmöbler till uteplatser. Sten tål att både ses och slita på.


Inredningar

Förnya ditt hem! Sten ger både elegans och status. Vi har egna material i alla former av natursten, och säljer dessutom plattor för vägg och golv i marmor. Bänkskivor, fönsterbänkar, spishällar, vackra bordsskivor eller golv kan specialbeställas.

Minnessten

Gravyr och relifer är en av våra specialiteter. Här är det gamla traditionsenliga hantverket avgörande. Vi graverar efter kundens förlaga eller skapar nytt, vare sig det gäller motivtavlor i sten, minnessten eller gravvårdar.


Stenåldern lever än

Sten är kultur. Sedan forntiden har människan arbetat med sten, både som konstruktionsmaterial, verktyg och prydnader. Stenåldern har aldrig upphört- egentligen!


Natursten- ett levande material

Sten är ett levande material format av geologiska processer. Variation i färger, mönster och former är oändliga. Hos oss kan du välja fritt.


Sveriges Stenförbund

Senast uppdaterad 2010-05-07 14:18  

Besökare

Vi har 4 besökare online

facebook


Tips

Trädgårdssten är ett idealt sätt att möblera i trädgården utan att materialet dör under vintern.

Rösta

Vilken stensort är vackrast?