Bothnia Granit

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home VD's Månadsbrev September Månadsbrev 2011

September Månadsbrev 2011

September Månadsbrev

 

Vilken september säger jag bara! Här skriver (aug månadsbrev) jag att vi skulle behöva lite vatten och nog blev man bönhörd alltid. Har väl aldrig varit med om att det regnat så mycket i september.

Trots detta så har vi haft en hel del trädgårdskunder som trotsat vädrets makter. Visningsträdgården är i sin ”linda” än men vi har flyttat staketet och schaktat ut en del. Mer skall göras och träd skall fällas innan vi lägger ut stenmjölet och paddar det så kan vi förhoppningsvis börja lägga plattor i början på maj 2012 för att komplettera med det gröna som vi givetvis planerar ihop med Sinnenas handelsträdgård.

Det har varit många som frågat och frågar om hjälp för att få hjälp med alltifrån helhetssynen på sin trädgård samt många som vill ha hjälp med urvalet av lämpliga plattor, murar m.m. Det är alltid lika roligt att försöka hjälpa till. Ett stort tips som jag själv nyttjar är att vi nu har tillgång och säljer ogräshämmad sand i 2 olika utförande. Det ena billigare är att när man lagt sina plattor istället för att borsta ned stenmjöl så använder man ogräshämmad fogsand. Den är jättelätt att sopa ned i skarvarna. Den andra och som jag själv tycker/känns jättebra och som vi sålt väldigt mycket av under sommaren är Hårdfogen. Den fungerar så att man när man lagt plattorna blöter dessa ordentligt och sen häller ut hårdfogs pulvret som man sen sopar ned i skarvarna ordentligt, sopar rent på plattorna och låter pulvret ligga. Jag själv brukar blöta lite med trädgårdsslangen från strilmunstycket efter ca 15-20 minuter för att pulvret skall vara riktigt blött igenom. Låt det sen ligga och efter ca 48 timmar har du fått en hårdfog som är hård men ändå elastisk och tål kylan. Det skall bli riktigt intressant att se att det verkligen håller det vi lovar vilket vi givetvis tror. Sen blir det ju riktigt snyggt också och bara det att ”slippa” allt ogräs mellan plattorna blir ju helt underbart.

Vi skall också var med på +55 mässa i Boden den 7-8 oktober då är ni välkomna att besöka oss!

Ha en skön höst och varför inte passa på att byta fönsterbänkar till endera marmor eller granit.

 

Hösthälsningar

 

Bothnia Granit AB

 

Hans Öhgren

Verkställande Direktör

 

Besökare

Vi har 13 besökare online

facebook


Rösta

Vilken stensort är vackrast?