Bothnia Granit

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home VD's Månadsbrev Oktober Månadsbrev 2011

Oktober Månadsbrev 2011

Oktober Månadsbrev

Löven singlar ned utanför fönstret och regnet gör sig också påmint. Telefonen och e-mailen har gått ”varm” hela hösten vilket är mycket trevligt. Vi får många förfrågningar och många vill ha goda råd både inom trädgårdssten – gravvård - bänkskivor och byggsten.

Några små tips tänker jag delge er nedan:

              Gravstenar

1.       När det gäller att ha rena gravstenar så är ett enkelt tips att ta med lite ljummet vatten med lite diskmedel  i och en mjuk borste.  Är det guldtext på stenen gnid INTE för hårt på guldtexten.  När det gäller guldtext så är det viktigt att vi som gör gravstenar verkligen har ett bra guld och att stenen är genomvarm o torr  när vi fäster bladguldet.

2.       Gravplatta framför gravsten istället för blomlist har många anammat, både med hål för kruka samt utan hål. Funderar du på vad det är hör av dig eller gå in under flik gravvårdar och bläddra fram B16 så ser du hur det kan se ut.

 

Bänkskivor

1.       Bänkskiva i granit förutom att den är snygg och du kan göra väldigt mycket på den. t.ex. skära saker tyvärr är det kniven som inte mår bra. Du kan baka, tillreda mat m.m.. Du som har en ljus skiva bör efter några år impregnera den vilket är enkelt man köper förslagsvis en burk 250 ml AKEMI impregnering av oss 245:-/st och den räcker rätt länge. Skivan bör inte impregneras mer än vart 3-5 år beroende på vilken granitsort det är. En marmor får man impregnera ofta med en svart skiva förmodligen aldrig behöver impregneras.

2.       Skivor där man använt starka diskmedel typ YES kan efter ett antal år bli lite ”matta” då kan man färgförstärka med AKEMI Färgförstärkning 295:-/burk 250 ml.

Livet Leker mässa i Boden 7-8 okt

Vi är med mässan i Boden och när detta skriv är det Anna o Linda som presenterar oss i montern.

 

Ha en fortsatt skön höst!

Vänliga Hälsningar

Bothnia Granit AB

 

Hans Öhgren

Verkställande Direktör

 

Besökare

Vi har 9 besökare online

facebook


Rösta

Vilken stensort är vackrast?