Bothnia Granit

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home VD's Månadsbrev December Månadsbrev 2011

December Månadsbrev 2011

December Månadsbrev

Jag har själv känslan av att när man kommer in i december så brukar dagarna och veckorna rulla på av sig själv det skall juldekoreras, snö skall skottas (har faktiskt skottat året första snö först 6 december) samt att temperaturen knappt varit under 0 grader (idag när jag skriver detta är det -12 grader blå himmel och ett fantastiskt vinterlandskap.)

Har sen jag skrev förra månadsbrevet hunnit vara både i Milano samt till Kina där vi ”stämt av en större leverans av golvplattor som vi skall leverera till nya Clarion Hotell på Arlanda. Vilket vi ser fram emot med stor spänning och förtröstan. Det kommer att bli jättefint. Besöket i Kina gav mig personligen väldigt mycket eftersom jag hade stora förväntningar på mitt första besök i Kina. (Jan-Erik som ägt företaget och nu gått i pension var min ciceron tillsammans med våra Kinesiska vänner och han har ju varit till Kina många gånger sen 1999 när han började köpa granit från Kina.

Besöket överträffade mina förväntningar och som en extra trevlighet var att vi fick följa med till ett av de stora dagbrotten och se hur de hanterade berget. Precis som vi har de ordentliga bak lastare, och truckar samt lastbilar. Det var mycket ordning o reda så vi vart verkligen imponerade.

Det är ju helt otroligt att se hur många stenindustrier det finns i Kina.( man räknar med att det finns ca 20000 stenföretag bara i södra Kina.) De är också mycket duktiga hantverkare. Vi har sett många fabriker och visst finns det mycket som vi västerlänningar kan ha synpunkter på (hörselskydd o skyddsskor) men vi har bara sett arbetare som verkar trivas och stämningen är trivsam.

Hemma igen och visst stämmer ordspråket ”Borta bra men hemma bäst”. Nu jobbar vi hårt med att hinna färdigt allt vi lovat före nyår och i år är ju julhelgen ”företagsvänlig” så vi skall nog hinna leverera enligt våra önskemål.

Vill på detta enkla sätt önska er alla :

En Riktigt God Jul & Gott Nytt År!

 

Vänliga Julhälsningar

Bothnia Granit AB

Hans Öhgren

Verkställande Direktör

 

Besökare

Vi har 8 besökare online

facebook


Rösta

Vilken stensort är vackrast?